KHAS Yaratıcı Endüstriler Platformu’na 5 Milyon Avroluk Destek

28 Şubat 2020

İletişim Fakültesi, Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asker Kartarı’nın yürütücülüğünü üstlendiği KHAS Yaratıcı Endüstriler Platformu (YEP) Projesi, Avrupa Birliği ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve ülkemiz eş-finansmanıyla oluşturulan Rekabetçi Sektörler Programı (RSP)’na sunulan proje, sekiz ay süren ve beş aşamadan oluşan eleme sürecinden geçerek 5 Milyon Avroluk bütçeyle desteklendi. YEP Projesi, Rekabetçi Sektörler Programı’na yapılan 123 başvuru arasından desteklenmeye değer görülen 11 proje arasına girmiş olup, KHAS, İstanbul’daki üniversiteler arasında desteklenen tek üniversite oldu.

Sanayi Bakanlığı’nın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla yürütülen programda desteklenen 11 projenin toplam bütçesi 63 milyon Avro’yu buluyor.

Yaratıcı Endüstriler Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Kartarı, projenin desteklenmeye değer görülmesini, “KHAS-YEP yaklaşık 3000 metrekarelik alan üzerine kurulacak 4200 metrekare kapalı alanı ile, sinema ve televizyon sektörünün Türkiye’deki kalbi İstanbul’da benzeri olmayan, küçük ve orta ölçekli yapım şirketlerinin destekleneceği bir ekosistem yaratacak. Kadir Has Üniversitesi olarak ülkemizin film endüstrisi ile ekonomiye daha fazla katkı vermesini sağlayacağız” sözleriyle değerlendirdi. KHAS YEP etkinliklerini, Türkiye’de en fazla yapımcı üyesi bulunan FİYAB (Film Yapımcıları Birliği) ile proje ortaklığı yanında diğer meslek örgütleriyle de işbirliği içinde yürütecek.