FabriKHAS Yaratıcılık Merkezi’nin Paydaş Tanışma Toplantısı Gerçekleşti

30 Mart 2023

Kadir Has Üniversitesi Yaratıcı Endüstriler Platformu‘nun (YEP) Avrupa Birliği ve Sanayi Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında 5 milyon Euro hibe ile değerlenen FabriKHAS projesinin paydaş buluşma toplantısı  Raffles Otel’de gerçekleştirildi.

T.C. Sanayi Bakanlığı, proje ortağı Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), projenin teknik hizmet alım yüklenicileri British Council, ATÖLYE, Screen Yorkshire temsilcileri ile bir araya gelinen toplantıda, FabriKHAS Yaratıcılık Merkezi ve global ekran endüstrisine ilişkin faaliyetler ele alındı.

Üniversitemizin İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Yaratıcı Endüstriler Platformu Direktörü Prof. Dr. Asker Kartarı’nın sinema, TV ve reklam gibi ekran endüstrisinin içinde bulunduğu yaratıcı ekosistemi geliştirme hedefiyle yola çıkan FabriKHAS’ı anlattığı etkinlikte, British Council Türkiye Direktörü Gill Caldicott projenin ortağı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Peaky Blinders” ve “All Creatures Great and Small” gibi yapımların hayata geçiren Screen Yorkshire CEO’su Caroline Cooper Charles ise İngiltere’deki ve dünyadaki ekran endüstrisinin dünü, bugünü ve yarınına dair önemli bilgiler paylaştı.

Netflix, İKSV, meslek birlikleri ve sektörün ileri gelenlerinin bir araya geldiği etkinlikte, endüstrinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek onların, teknik, mesleki ve sektörel gelişimlerine katkıda bulunacak bir çatı oluşturmaya yönelik adımlar konuşuldu.

Kurulacak merkez, ülkemizdeki ekran endüstrisine çığır açacak bir yenilik getirecek.